Søk i denne bloggen

fredag 9. desember 2011

Drama på senteret

I dag har det vært litt drama på senteret. De andre dagene jeg har vært her har det vært ganske rolig. Hvis man aksjonerer, enten i større eller mindre grad, har man fått klipt av båndet og blitt hivd rett ut. For eksempel ble seks canadiske ungdommer hivd ut siden de stod med ryggen til en canadisk minister som talte.

Men i dag aksjonerte over hundre personer inne på selve senteret. De ble stoppet av vaktene i en korridor mens de var på vei til plenumssalen. Der stod de og ropte slagord, sang og holdt opp plakater. Vaktene ga opp å prøve å splitte dem og hive dem ut, siden de var så mange. Slagordene var blant annet "Climate justice now!", "Stand strong for Africa!" og "Listen to the people, not the polluters!".





Alle foto: Luka Tomac.

Demonstrasjonen løste seg sakte men sikkert opp etter to timer. Jeg observerte og tok bilder under store deler av den. Rundt 20 personer ble kastet ut. Både jeg og mange andre støtter budskapet til aksjonistene, og de fikk mye applaus fra både observatører og forhandlere som gikk forbi. 

Her er en oppdatering fra det siste døgnet i Durban. Det er for eksempel klipp fra demonstrasjonen:



Det har foregått flere type aksjoner på senteret i dag. YOUNGO (ikke-statlige ungdomsorganisasjoner) hadde blant annet en tale i plenumssalen. Etter talen var det en mini-aksjon med flere krav. Det kan du se her:



Det kommer flere forskjellige nyheter om forhandlingene nå den siste kvelden før de avgjøres. Mest sannsynlig vil de ikke avsluttes før morgentimene i morgen, eller kanskje etter det. Planen var at de skulle avsluttes i kveld.

Jeg skal prøve å blogge litt om hva som skjer utover kvelden og natta, men jeg tror nok allikevel at Twitter er den beste kilden til informasjon. Følg for eksempel med på innlegg med taggen  #COP17 HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar