Søk i denne bloggen

tirsdag 6. desember 2011

DAG 3 - På innsiden av forhandlingene

Dette innlegget skulle egentlig ut i går kveld, men det kommer nå på grunn av et ikke-fungerende nett på hotellet. Love it.

Mandagen var starten på den siste og avgjørende forhandlingsuken for klimaforhandlingene. Nesten hele Natur og Ungdoms delegasjon har fått akkreditering og kan være på innsiden av forhandlingene. Vi observerte det åpne forhandlingsmøtet hvor alle land deltok og kom med sine meninger om et forslag til en avtaletekst. Ved å høre på innleggene til de forskjellige landene, kan man bli svært optimistisk. Det som går igjen er "bra vi er i gang med en prosess og har et forslag til avtaletekst, vi er ikke enige i alt som står i den og vi trenger en mer ambisiøs tekst enn dette". Men man må også huske på at dette var et åpent møte og et slags spill for galleriet. Når forhandlingene kommer til der de virkelig avgjøres, bak lukkede dører, endres nok tonen litt...

 Fra hovedforhandlingsmøtet mandag.

 Mitt akkrediteringskort.

NRK dukket opp og filmet den norske miljøbevegelsen.

Ellers var dagen preget av diverse møter. Dette var min første dag "på innsiden" av klimaforhandlingene noensinne, og det er veldig vanskelig å sette seg inn i alt som skjer. Språket er preget av vanskelige ord og svært mange forkortelser. For å forstå språket bør en ha vært med på klimaforhandlinger i lang tid.

Jeg fikk også et inntrykk av den europeiske ungdomsmiljøbevegelsen. Hver dag kårer de "Fossil of The Day", som er en "pris" som går til landene som i størst grad har bidratt til å hindre forhandlingene frem til en god avtale. Det gjør de ved å først synge "Fossil of The Day"-sangen mens de jogger i en ring og vifter med flagg, deretter har de et rollespill og deler ut prisen, for å igjen jogge i en ring og vifte med flagg mens de synger "Fossil of the Day"-sangen. Kan oppsummeres med ordet "kleint".
Fossil Of The Day...




1 kommentar:

  1. Spennende! Morsomt at folk buet da USA var dagens vinner. Jeg lo.

    SvarSlett