Søk i denne bloggen

fredag 9. desember 2011

Dag 6 - Aksjon og ambassadecocktail

Rask oppdatering fra torsdagen:

Dagen i går startet med oppdateringer og møter om hvilken fase forhandlingene ligger i nå. Det gikk generelt på at det ser ut som man har kommet til enighet om regler og premisser for Det Grønne Klimafondet - et fond som skal fylles med 100 mrd USD hvert år fra 2020 som skal gå til klimatiltak og klimatilpasningstiltak i U-land. På andre deler av forhandlingene var det lite nytt. Forhandlingene er i de siste dagene i en svært lukket fase hvor land og forhandlingsgrupper har møter som er lukket for observatører og media.

Vi møtte også miljø- og utviklingsminister Erik Solheim sammen med andre norske ungdommer som er her nede. Vi ga han våre krav til Norge i klimaforhandlingene. Jeg og Andrea hadde i går snekret sammen en sang i ekspressfart som vi sang for han. Det er et lite utdrag av den i Dagsrevyens reportasje om Durban som du kan se cirka åtte minutter ut i sendingen HER. Laagendalsposten har forøvrig også lagd en sak om sangaksjonen og lagt ut hele sangen HER.

 Vi møter Erik Solheim og overrekker en gigantisk julekort med Solheim som en nisse og Kyotoprotokollen som gave. "KP" står for Kyotoprotokollen, for de som ikke tok den koblingen.

 Sangen som ble sunget.

Postkortet som ble overrakt - i mindre versjon.

Dagen gikk ellers til å følge forhandlingene. Det er svært få åpne møter man kan gå på. Det var et par i går, og jeg var tilstede på et møte som handlet om finansiering. Der fikk en 21 år gammel jente fra USA som ikke er med i noen delegasjon lov til å holde et innlegg, og hun holdt en glødende pep-talk om hvor viktig det er med klimahandling nå. Jeg tror det er veldig viktig at ungdom på denne måten slipper til i forhandlingene for å minne forhandlerne på hva man egentlig forhandler om og hva konsekvensene vil bli om man ikke kommer til enighet. Det tror jeg man fort glemme når man diskuterer detaljer rundt rammeverket i Det Grønne Fondet..

På kvelden hadde vi blitt invitert til Royal Hotel av den norske ambassaden, og var der sammen med flere av nordmennene som er tilstede her i Durban. Finstasen var på plass på både miljøvernere og departementansatte som etter beste evne prøvde å smalltalke med hverandre.

Erik Solheim talte under sammenkomsten.

På fredag er den siste og avgjørende dagen av klimaforhandlingene. Det blir spennende å holde seg oppdatert utover natten, selv om man ikke skal ha høye forventninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar